Region Jnkpings ln Futurum - akademin för hälsa och vård
plus.rjl.se/futurum
2016-11-25 10.47

Utställning om våld mot kvinnor på Ryhovs bibliotek

Biblioteket Ryhov visar utställning som uppmärksammar den "Internationella dagen för avskaffande av våld mot kvinnor". Utställningen pågår till den 5 december.

Utställning om våld mot kvinnor på Ryhovs bibliotek, foto: Mikael Wallin
Utställning om våld mot kvinnor på Ryhovs bibliotek, foto: Mikael Wallin

Våld mot kvinnor är ett stort problem och för att uppmärksamma detta har Zonta Says NO producerat utställningen som visas fram till den 5 december: "16 dagar mot våld mot kvinnor".

På Länssjukhuset Ryhovs bibliotek har du möjlighet att se utställningen och få mer information om detta. Bland annat har biblioteket ställt ut litteratur i ämnet och en litteraturlista är sammanställd.

Vad är de 16 dagarna mot våld mot kvinnor och när började dessa att uppmärksammas?

De 16 dagarna infaller mellan den 25 november som är internationella dagen för avskaffandet av våld mot kvinnor och den 10 december som är internationella dagen för mänskliga rättigheter.

De 16 dagarna, eller 16 Days of Activism against Gender-Based Violence Campaign, har sitt ursprung i Women’s Leadership Institute som anordnades första gången år 1991 av Center for Women’s Global Leadership vid Rutgers University i New Jersey, USA.

För den som vill läsa mer om de 16 dagarnas ursprung och historia finns mer information på http://16dayscwgl.rutgers.edu/ .

Uppdaterad: 2016-11-25
Ulla Hansson Green, Futurum, Verksamhetsnära funktion