Region Jnkpings ln Futurum - akademin för hälsa och vård
plus.rjl.se/futurum
2017-01-02 10.46

Antalet publicerade forskningsartiklar ökar i Region Jönköpings län

Medarbetare inom Region Jönköpings län som forskar är mycket aktiva och resultatet sprids i internationella tidskrifter. Antalet publikationer ökar visar en mätning som Futurum utfört.

Två av Region Jönköpings läns forskare: Hanna sjöholm och Ann-Sofi Kammerlind, foto: Johan W Avby
Två av Region Jönköpings läns forskare: doktorand Hanna Sjöholm med handledare Ann-Sofi Kammerlind, foto: Johan W Avby

Anneli Ohlsson, forskningssekreterare vid Futurum - akademin för hälsa och vård, mäter årligen antalet forskningsartiklar som medarbetare publicerar i vetenskapliga tidskrifter och medverkan i läroböcker. Resultatet visar att 2016 slår alla tidigare rekord med hästlängder.

Ett mätetal regionpolitikerna satt för önskvärt antal publikationer är 120 per år, berättar Anneli Ohlsson.

- Under 2016 publicerades hela 153 artiklar i vetenskapliga tidskrifter, vilket glädjande nog visar på en hög forskningsaktivitet inom länets hälso- och sjukvård.

- Det är verkligen strålande! Här visar vi att den investering i forskning som görs i länet ger resultat. Det är en bra uppföljning till rapporten om att Region Jönköpings län, är det län som satsar mest på forskning i Sverige (utöver universitetssjukhusen), säger Boel Andersson Gäre och syftar på den undersökning  som Dagens Medicin utfört och som publicerades den 16 december 2016.

 

Uppdaterad: 2017-01-02
Ulla Hansson Green, Futurum, Verksamhetsnära funktion