Region Jnkpings ln Smittskydd och vårdhygien
plus.rjl.se/smittskydd
2018-09-18 13.54

Nyhetsbrev från Smittskydd Vårdhygien

Åter igen får vi anledning att vara extra uppmärksamma på misstänkta mässlingssymtom. Influensasäsongen närmar sig, du har väl inte glömt att anmäla dig till våra vaccinatörsträffar?

Mässling i Östergötland

Just nu pågår smittspårning kring ett fall av mässling i Östergötland. Fallet har inte varit i vårt län, men däremot under smittsam fas åkt tåg Linköping – Stockholm den 11/9 och tillbaka den 12/9. Detta är samma tåg som går via Nässjö, så det är högst sannolikt att invånare från vårt län befunnit sig på samma tåg. Det är svårt att uppskatta hur stor risken är för att detta skall leda till fler fall, men det kan vara klokt med lite extra uppmärksamhet på misstänkta symtom närmsta tiden. En individ som exponerats för smitta 11-12/9 borde insjukna någon gång mellan 18/9 och 30/9.

Influensavaccinatörsträffar

Det går fortfarande bra att anmäla sig till våra träffar för dig som vaccinerar mot influensa på sjukhus, vårdcentral eller inom kommunal vård och omsorg. Nyheter, inspiration och praktiska tips inför influensavaccinationskampanjen. Dessutom en tillbakablick på den gångna säsongen och lite extra om personalvaccination.

Träffarna äger rum i respektive aula på Länssjukhuset Ryhov, Höglandssjukhuset och Värnamo sjukhus. Kostnadsfri lunch serveras i matsalen på respektive sjukhus11:30-12:30. Föreläsning inklusive kaffe 12:30-16:00

Anmälan:

Uppdaterad: 2018-09-18
Josefin Olsson, Folkhälsa och sjukvård, RLK o Verksamhetsnära funktion